Askman Design

I mer enn 100 år har det danske merket skapt møbler med fokus på kvalitet, estetikk og funksjon. De har senere tatt belysning inn i sitt sortiment, der de vakre Iconi-lampene passer perfekt sammen med Askman Design; Funksjonelt design, der kvalitet er i høysetet og det estetiske spiller en vesentlig rolle. De to populære lampene; Iconi Diamond vegglampe og Iconi Zaphir vegglampe har et designspråk som skiller seg ut i utvalget av lamper til utendørs belysning. De geometriske formene gir lampen et elegant og spennende uttrykk som kan brukes innendørs og utendørs.

Iconi lamper hos Askman Design

Iconi startet å designe lamper i 2004 og ble senere en del av Askman Designs kolleksjon. I likhet med Askman Design er Iconi et dansk merke som siden begynnelsen har hatt fokus på den høye kvaliteten samt det funksjonelle og estetiske designet. Iconi passer derfor lett inn i Askman designs DNA av design som fanger oppmerksomheten og snakker til sjelen.  

På terrassen gir Iconi-lampene et stemningsfullt lys til de sene sommerkveldene, samt et skulpturelt uttrykk i både design og spillet mellom lys og skygge. Monter dem på fasaden for et dekorativt og innbydende lys, eller bruk den innendørs i stuen eller som annerledes belysning på badet.  

Ifølge designerne bak Iconi-lampene; Finn Kjærulf, er behovet og ønsket om å skape varm og funksjonell belysning en egenskap som kom med fødselen. Design er ikke bare en jobb, men en del av personligheten.

Som ung levde Finn på Grønland, der den ekstreme, storslåtte og dynamiske naturen ble lagret i sinnet hans. Den har kontinuerlig vært en inspirasjonskilde for designet hans, der det klare designspråket simulerer det vakre lyset. Naturens lys skaper mange stemninger og følelser – is og solens stråler er elementene som ligger til grunn for både Zaphir-lampen og Diamond-lampen. Lyset danner en vifteformet lysrelieffer som endrer seg i intensitet og karakter, og gir en følelse av solens stråler som titter frem mellom skyene.