Høstnyheter og Limited Editions fra Louis Poulsen

Fra 1. september 2018 kommer Louis Poulsens flere spennende nyheter på løpende bånd. En rekke kjente lamper har fått nye visuelle uttrykk med flotte nye materialsammenhenger og farger. Samtidig lanseres to Limited Editions og en helt ny vegglampe.


PH5 og PH 5 Mini kommer høsten 2018 med en skjerm i kobber

Poul Henningsens ikoniske lamper runder i år et skarpt hjørne. Designet av PH 5 og Konglen fyller nemlig 60 år og det skal naturligvis feires!

I den anledning kommer den klassiske PH 5 pendel og den nyere PH 5 Mini pendel i helt nye og glødende varme utgaver. En av lampenes skjermer er kledd med kobber som på vakreste vis speiler omgivelsene sine, og bringer den varme metallnyansen inn i innredningen.

60 år etter den første lanseringen er lampen fortsatt danskenes favoritt, og det med god grunn. Kombinasjonen av det komplette modernistiske idiom og lampens funksjonalitet er enestående! Det intelligente og unike flerskjerms systemet revolusjonerte i 1958 måten belysning ble tenkt på og brukt. Systemet eliminerte totalt blending fra det elektriske lyset. Et moderne og funksjonelt ikon ble født. Helt siden da har PH 5 vært til stor glede overalt i verden hvor den henger.

Lampens midterste skjerm har ved anledningen fått en ny flott kobberfinish og tilføyer rommet en sjelden eleganse. Det klassiske designet aktualiseres med relanseringen av PH 5 i kobber. Kobbermaterialet er ekstremt moderne og tilføyer den ikoniske lampen et nytt og spennende uttrykk. Louis Poulsen lanserte i 2017 en mindre utgave av PH 5 pendelen. Mens den originale PH 5 pendel måler 50 cm i diameter, måler den nye mindre versjonen 30 cm. Høsten 2018 blir begge lampene tilgjengelig for første gang med en skjerm i glødende og elegant kobber.

Finn dem her.


Den futuristiske Enigma pendelen lanseres nå i svart

Den svevende lette Enigma er en iøynefallende hyllest til Poul Henningsens flerskjerms system. Pendelens mange skjermer henger nærmest fritt i luften og på nytenker på flotteste vis Louis Poulsens tradisjonsrike DNA.

Enigma er laget av den japanske designeren Shoichi Uchiyama og sammensetter skandinavisk minimalisme med japansk eleganse. Resultatet er ekstremt moderen pendel med et futurisk uttrykk. Den nye svarte fargenyansen tilføyer lampen et stringent uttrykk, og gjør den kun mer iøynefallende. Som de ikoniske PH-lampene gir Enigma et behagelig og blend fritt lys over spisebordet, i gangen eller som en skulpturell dekorasjon i stuen. Lyset kastes blidt mot skjermene og skaper en diffus belysning både nedover, men også ut i rommet. Lampen er allerede tilgjengelig i hvit i tre størrelser, og nå kan de også fås i den helt nye svarte fargen.
Med den svarte fargen forlenges pendelens futuriske idiom, og oppdaterer Louis Poulsen imponerende lampekolleksjon. Enigma henger allerede mange steder i verden – skal den også skape en spesiell atmosfære hjemme hos deg?


Velg den sorte versjon for et moderne og nærmest arkitektonisk uttrykk.


PH Konglen presenteres i en børstet messingutgave

Den ikoniske Kongle – eller Artichoke som lampen egentlig heter – presenteres denne høsten i en flott og moderne messingutgave. I 2018 blir lampen tilgjengelig med en jubileumsinngravering ved anledningen av sekstiår med designets eksistens.
Designet og den enestående kvaliteten er naturligvis den samme. Men materialet er helt nytt! Samme år – nemlig 1958 – som Poul Henningsen lagde  PH 5 pendelen, designet han også den ikoniske Kongle til Langelinie Pavillonen i København. Der har den skulpturelle lampen hengt siden da og er samtidig blitt et designikon verden over. I 60 år har pendelen hengt i både kontorer, hoteller, restauranter og private hjem – og nå er den tilgjengelig i en helt ny og spennende utgave.

Jubileumsutgaven er inngravert med Poul Henningsens signatur, Artichoke 1958-2018, Anniversary Edition samt et unikt nummer. Messingutgaven med inngravering er en Limited Edition og er kun tilgjengelig i jubileumsåret 2018, mens den fra 2019 fortsatt finnes i messing, men uten inngraveringen.

Se det fantastiske designikonet gjennom 60 år i messing her.