Lightyears heter nå Fritz Hansen

Det populære lampemerket Lightyears er kommet under vingene på et av Danmarks sterkeste merke – Fritz Hansen. Fritz Hansen er et eksklusivt designmerke som ble grunnlagt i Danmark i 1872. Fritz Hansens kolleksjon består av et stort antall møbelikon, kjent over hele verden, designet av noen av Danmarks største designere og arkitekter.  

I deres kolleksjon finnes Arne Jacobsens ikoniske lenestoler, Svanen og Egget, samt de populære skallstolene Serie 7. Her finner du også Poul Kjærsholms mesterverk, PK22-lenestolen og PK80-daybed. Alle er designet på 1950-tallet og internasjonalt kjent som ”Danish Modern”-møbler.

Lightyears skifter navn

Siden 2015 har Lightyears vært en del av Fritz Hansen, men først i 2019 endres navnet på alle Lightyears-produktene til Fritz Hansen.
Fritz Hansen Lighting utvikler og produserer lamper i høy kvalitet i samarbeid med noen av verdens ledende designere og arkitekter.

Den moderne lampekolleksjonen som Lightyears har tilført til Fritz Hansen, passer perfekt til Fritz Hansens visjon om å skape utsøkt håndverk i god kvalitet, og ikke minst deres visjon om å skape tidløst design.

Med en fusjon mellom to sterke merkevarer når Fritz Hansens ambisjonen deres om å bli et nisjeselskap i den absolutte eliten innen design, luksus og livsstil.  

Hele det populære lampesortimentet fra Lightyears fortsetter hos Fritz Hansen

Caravaggio hos Fritz Hansen

Caravaggio hos Fritz Hansen

Lightyears absolutte bestselger er den populære Caravaggio-lampeserien designet av Cecilie Manz. En moderne og klassisk lampeserie som er helt i tråd med Fritz Hansens filosofi om tidløst design.

Caravaggio er den du kjenner, bare med et nytt merke/logo, som nå er Fritz Hansen.

Men det er ikke bare Caravaggio som følger med i dette merkeskiftet. Hele sortimentet som vi kjenner fra Lightyears følger med.
I Lightyears-sortimentet finnes også lamper med en lang historie, for eksempel de populære Orient-pendlene som er designet av Jo Hammerborg og Concert-pendlene designet av danske Jørn Utzon.  

Se Cecilie Manz populære Caravaggio-serie her
Orient – en gammel kjenning

Orient – en gammel kjenning

Den klassiske Orient-pendelen er designet av Jo Hammerborg i 1963. I 2013 relanserte Lightyears det velkjente designet som er laget i de fineste materialene.

I dag er den populære pendelen, som er litt retro, å finne i Fritz Hansens sortiment.

Les mer om designperlen Orient her
Suspence et moderne streif

Suspence et moderne streif

Minimalistisk, tønneformet og bare vakker i sin form.  Suspence er moderne i uttrykket og i sin form. GamFretesi designet Suspence i samarbeid med Lightyears.
De populære pendlene er nå tilgjengelig hos Fritz Hansen.

Se hele utvalget av Suspence her
Fritz Hansen lamper

Fritz Hansen lamper

For Fritz Hansen er det ikke helt ukjent å arbeide med lamper. Den verdenskjente Kaiser Idell-lampeserien er tilgjengelig hos Fritz Hansen. Et prisvinnende designobjekt, der håndverk og finesse er en tydelig del av lampeseriens DNA.

Med tilføyelsen av alle Lightyears-lampene har Fritz Hansen nå et stort og spennende utvalg av designlamper.

Se hele Fritz Hansen-lampesortimentet her

En historie slutter

Her slutter historien for merket Lightyears, men de vakre og moderne lampene som de har vært så kjent for, lever videre i en ny spennende historie.
En historie som så smått startet i 2015, men hvor spenningen for alvor skjøt fart i 2019 – vi gleder oss til å følge historien på ferden videre.