Lightyears heter nå Fritz Hansen

Det populære lampemerket Lightyears er kommet under vingene på et av Danmarks sterkeste merke – Fritz Hansen. Fritz Hansen er et eksklusivt designmerke som ble grunnlagt i Danmark i 1872. Fritz Hansens kolleksjon består av et stort antall møbelikon, kjent over hele verden, designet av noen av Danmarks største designere og arkitekter.  

I deres kolleksjon finnes Arne Jacobsens ikoniske lenestoler, Svanen og Egget, samt de populære skallstolene Serie 7. Her finner du også Poul Kjærsholms mesterverk, PK22-lenestolen og PK80-daybed. Alle er designet på 1950-tallet og internasjonalt kjent som ”Danish Modern”-møbler.

Lightyears skifter navn

Siden 2015 har Lightyears vært en del av Fritz Hansen, men først i 2019 endres navnet på alle Lightyears-produktene til Fritz Hansen.
Fritz Hansen Lighting utvikler og produserer lamper i høy kvalitet i samarbeid med noen av verdens ledende designere og arkitekter.

Den moderne lampekolleksjonen som Lightyears har tilført til Fritz Hansen, passer perfekt til Fritz Hansens visjon om å skape utsøkt håndverk i god kvalitet, og ikke minst deres visjon om å skape tidløst design.

Med en fusjon mellom to sterke merkevarer når Fritz Hansens ambisjonen deres om å bli et nisjeselskap i den absolutte eliten innen design, luksus og livsstil.  

Hele det populære lampesortimentet fra Lightyears fortsetter hos Fritz Hansen

Caravaggio hos Fritz Hansen

Lightyears absolutte bestselger er den populære Caravaggio-lampeserien designet av Cecilie Manz. En moderne og klassisk lampeserie som er helt i tråd med Fritz Hansens filosofi om tidløst design.

Caravaggio er den du kjenner, bare med et nytt merke/logo, som nå er Fritz Hansen.

Men det er ikke bare Caravaggio som følger med i dette merkeskiftet. Hele sortimentet som vi kjenner fra Lightyears følger med.
I Lightyears-sortimentet finnes også lamper med en lang historie, for eksempel de populære Orient-pendlene som er designet av Jo Hammerborg og Concert-pendlene designet av danske Jørn Utzon.  

Se Cecilie Manz populære Caravaggio-serie her

Orient – en gammel kjenning

Den klassiske Orient-pendelen er designet av Jo Hammerborg i 1963. I 2013 relanserte Lightyears det velkjente designet som er laget i de fineste materialene.

I dag er den populære pendelen, som er litt retro, å finne i Fritz Hansens sortiment.

Les mer om designperlen Orient her

Suspence et moderne streif

Minimalistisk, tønneformet og bare vakker i sin form.  Suspence er moderne i uttrykket og i sin form. GamFretesi designet Suspence i samarbeid med Lightyears.
De populære pendlene er nå tilgjengelig hos Fritz Hansen.

Se hele utvalget av Suspence her

Fritz Hansen lamper

For Fritz Hansen er det ikke helt ukjent å arbeide med lamper. Den verdenskjente Kaiser Idell-lampeserien er tilgjengelig hos Fritz Hansen. Et prisvinnende designobjekt, der håndverk og finesse er en tydelig del av lampeseriens DNA.

Med tilføyelsen av alle Lightyears-lampene har Fritz Hansen nå et stort og spennende utvalg av designlamper.

Se hele Fritz Hansen-lampesortimentet her

En historie slutter

Her slutter historien for merket Lightyears, men de vakre og moderne lampene som de har vært så kjent for, lever videre i en ny spennende historie.
En historie som så smått startet i 2015, men hvor spenningen for alvor skjøt fart i 2019 – vi gleder oss til å følge historien på ferden videre.