Finske lamper fra Secto DesignSecto Design sverger til skandinavisk design med klare, rene, runde linjer, og de har også en stor forkjærlighet for den profesjonelle tilgangen til trebearbeiding.
Eieren Tuula Juselius produserte i første omgang kun møbler i formpresset limtre, men da hennes kunder ofte klaget over at de ikke kunne finne lamper som passet sammen med møblerne begynte hun derfor å se seg om etter en ny lampedesigner til bedriften. Hun støtte tilfeldigvis på designeren Seppo Koho, som hun fikk et særdeles fruktbart samarbeid med.

Den første lampen i sortimentet ble Secto pendelen. Sortimentet inneholder i dag pendler, vegg-, gulv- og bordlamper som alle kjennetegnes av deres organiske former og deres lette, arkitektoniske uttrykk, som passer inn i de fleste innredningsmiljøer både i det private hjem og på arbeidsplassen. Lampene henvender seg til en bred målgruppe av mennesker i alle aldre, siden de har den unike egenskapen at de kan kombineres både med andre klassiske lamper og alle former for tresorter. Derfor selges lampene også til bruk i stort sett alle rom.
Alle lampene er laget av PEFC-sertifisert feilfri finsk formstøpt bjørkefinér, som skjæres i lameller og settes sammen til lamper for hånd. Lyskilden er skjult inne i skyggen for å unngå å blende beskueren og skaper et behagelig lys for øjnene, også over lengre tid. Det varme lyset som reflekteres fra bjørketreet fremhever rommet og skaper samtidig et innbydende miljø.