Historien om den belgiske virksomheten begynte tilbake i 1932. Bilingeniøren George Carwardine utviklet en ny variant av en fjær. Han oppdaget at man gjennom å understøtte en svingarm med fire fjær av denne typen, enkelt kunne justere armen, mens den samtidig holdt posisjonen når den var i ro. To år senere så den første Anglepoise-bordlampen dagens lys, og da startet historien om den klassiske arkitektlampen med fjærkonstruksjon som fikk navnet Original 1227 bordlampe.

I dag er Anglepoise mest kjent for arkitektlampen som har tatt steget og blitt en designklassiker. Med tiden har den klassiske lampen blitt videreutviklet og forbedret, men de har vært nøye med å beholde lampens karakteristiske form og praktiske funksjon. Det tidløse designet med den gode belysningen og muligheten for rask justering av både lengde og høyde, blir fortsatt brukt på utallige arbeidsplasser og i private hjem.

Med inspirasjon fra den populære arkitektlampen, har Anglepoise gjennom de siste 80 årene også utvidet sitt sortiment. Det industrielle og enkle designet går igjen i både pendler, vegglamper, gulvlamper og flere spennende bordlamper.