Panthella MINI Bordlampe Krom - Louis Poulsen

NOK 5 590,00
NOK 5 031,00
NOK 559,00
På lager om: 3-5 dager
Spesifikasjoner
Dimmer:
3 trinn dimmer
Levetid:
50.000 Timer
EAN:
5703411772584
Material:
Stål
Lyskilde:
10W LED, 2700 K, 40lm
Farge:
Krom
Ø (Diameter):
250 mm
Høyde:
335 mm
Ledning:
4000 mm svart textil

Panthella MINI Bord - Krom


I 1971 slo Verner Panton seg sammen med Louis Poulsen og utviklet en lampe som skulle bli et ikon: den kuppelformede Panthella, som er designet til å forme lyset, blidt opplyse omgivelsene og skape den perfekte stemningen.
Etterspørselen etter den organiske, elegante formen har siden steget, noe som fikk Louis Poulsen til å utvikle en nedskalert versjon av designet, Panthella MINI, i 2016 i farger fra Verner Panton's eget fargeunivers.
Panthella MINI fås, i tillegg til versjonen med skjerm i hvit opal akryl som både Panthella Bord- og Gulvlampe, med metallskjerm i svart og hvit samt åtte farger med utgangspunkt i Pantons eget fargespektrum. Fargene er tatt fra hans aller siste prosjekt, utstillingen 'Lyset og Farven' på Trapholt i Kolding. I våren 2018 introduseres Panthella MINI i høyglansforkrommet utgave.
Panton ønsket å skape en lampe hvor både foten og skjermen fungerer som en lysreflektor. Med sitt blendefrie lys er Panthella MINI et vakkert eksempel på Pantons uovertrufne sans for stemningsbelysning, og den er optimal til å skape hygge hvor en mindre lampe er å foretrekke.

Verner Panton (1926-1998), arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, er berømt for sitt inspirerende og fargerike design og sin personlighet. Panton var en enestående designer med en helt særlig sans for farger, form, lysets funksjon og rommelighet. Verner Panton brøt igjen og igjen med eksisterende normer i hans jakt på å provosere mennesker til å bruke deres fantasi. Ved å eksperimentere med lys, farger, tekstiler, møbler og utnyttelse av den seneste teknologien forsøkte Panton å vise nye måter å få folk til å gjøre deres omgivelser mer spennende på.

Panthella MINI Bord er ideell i vinduskarmen eller på skjenken.