Patera 600 Hvit - Louis Poulsen

Veil. pris NOK 15 749,00
NOK 12 284,00
NOK 3 465,00
Varen er på lager
A+
Spesifikasjoner
EAN:
5703411438664
Materiale:
Matt PVC
Vekt:
3,1 kg
Energiklasse
A+
Farge:
Hvit
Ø (Diameter):
600 mm
Vekt:
3,1 kg
Ledning:
4000 mm
Lyskilde:
Max 200W E27
Tetthet:
IP 20
Patera

Patera er designet av Øivind Alexander Slaatto i 2015.

Patera er tenkt som en moderne lysekrone., og sender ut et mykt og behagelig lys. Hemmeligheten bak ligger i den sinnrike konstruksjonen.
Lampen består av en mengde ulikt plasserte celler som sikrer de rette vinklingene på lysets visirlinjer og beskytter mot all ubehagelig blending. Samtidig forskyver strukturen lampens visuelle sentrum og gir hele tiden en ny opplevelse av lampen når den betraktes fra nye vinkler. "Patera er skapt ut fra min fascinasjon over Fibonaccisekvensen. Det spiralformede mønsteret finnes overalt i naturen - f.eks. i frøformasjoner i solsikker og grankongler - og har tidligere inspirert noen av historiens største kunstnere som Leonardo DaVinci og Johan Sebastian Bach,” forteller Øivind Slaatto om inspirasjonen bak den nye lampen.

Patera vil gjøre seg flott over spisebordet, i hjørnet av stuen eller i en stor gang.

Øivind Alexander Slaatto (født 1978) er en av Danmarks mest lovende designere og anerkjent for sine enkle og poetiske løsninger. For Øivind er naturen den viktigste inspirasjonskilden. Fra naturen ønsker han å overføre egenskaper som rasjonalitet, logikk og ikke minst harmoni til designene sine. Arbeidsfeltet hans spenner bredt - fra høyttalere og biler til møbler og lamper. Utviklingen av belysninger er både et spesialområde og en stor lidenskap for Øivind, som har en naturlig sensitivitet overfor lys og derfor søker etter å optimere opplevelsen av lyset og atmosfæren.