Patera 600 Pendel Silver - Louis Poulsen

NOK 11 954,00
På lager om: 3-5 dager
Spesifikasjoner
EAN:
5703411078051
Højde:
608 mm
Material:
Plast
Lyskilde:
100W E27
Farge:
Sølv
Lengde:
600 mm
Bredde:
600 mm
Vekt:
3,2 kg
Ledning:
4000 mm
Den danske designeren Øivind Slaatto (født 1978) har vunnet bred anerkjennelse for sine enkle og poetiske løsninger. For Slaatto er naturen den viktigste inspirasjonskilden. Herfra forsøker han å overføre egenskaper som rasjonalitet, logikk og ikke minst harmoni til sin design.
Slaatto er kandidat fra Danmarks Designskole og er også utdannet konservatoriemusiker fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Musikkforståelsen avspeiler seg overalt i hans tilnærming til designprosessen: Slaatto vil at hans design skal oppleves enkelt og lett, som et stykke musikk som blir spilt. Han forstår at øvelse gjør mester, og søker hele tiden å forbedre løsningene sine. Slaattos arbeidsfelt spenner vidt – fra høyttalere og biler, til møbler og lamper. Utviklingen av belysningsløsninger er både et spesialområde og en stor lidenskap for designeren, som har en naturlig følsomhet overfor lys og søker derfor å optimere opplevelsen av lyset og atmosfæren.

Patera ble lansert i den hvite utgaven i 2015 som en fortolkning av den klassiske lysekronen med mykt og dynamisk belysning. Lansert i 2019, er Patera Silver laget av reflekterende sølvfolie som skaper et lek- og kontrastfullt lys. Pateras blendfrie 360 graders belysning er resultatet av et detaljert design med celler i forskjellige posisjoner som gir rom, personer og gjenstander et naturlig, jevnt og flatterende lys. Formen er inspirert av den såkalte Fibonacci-sekvensen som skaper et nytt og vakkert inntrykk fra alle synsvinkler.
Den sofistikerte og dristige fortolkningen av lysekronen fungerer fantastisk i både moderne og mer klassiske innredninger. En enkelt Patera i sølv vil skape et lysende midtpunkt i rommet. Henger man flere på rad – spredt tilfeldig ut eller på linje, i én størrelse eller i flere forskjellige størrelser – vil det skape samme følelse av magi som vi opplever når vi ser opp på stjernehimmelen.  

Patera Silver er perfekt over spisebordet eller til et rom med god takhøyde. Uansett hvordan den plasseres, tar den rommet på en elegant og moderne måte.

Design
Ølvind Slaatto for Louis Poulsen