PH 3/2 Bord Rav - Louis Poulsen

NOK 11 995,00
Varen er på lager
Spesifikasjoner
EAN:
5703411901472
Højde:
472 mm
Ledning:
2700 mm
Material:
Messing & Munnblåst Glass
Farge:
Messing
Ø (Diameter):
290 mm
Vekt:
2,9 kg
Lyskilde:
Max 40W E14
Louis Poulsen lanserer nå en eksklusiv, som en hyllest til Poul Henningsens revolusjonerende arbeid med å forme lys, Limited Edition versjon av PH 3/2 bordlampen. Skjermene på denne vakre versjonen er i munnblåst ravfarget italiensk glass, mens foten er i lett børstet messing. De vakre materialene understreker lampens organiske idiom og tilfører en varm eleganse.

Den er laget av ubehandlet messing og vil med tiden få en unik patina, med mindre det poleres. Glass skjermene er blanke utvendig og sandblåste innvendig. Det forbedrer lysfordelingen og skaper en innbydende atmosfære.

Bryteren er plassert på foten akkurat over inngraveringen med PH’s initialer. Denne plasseringen kan spores helt tilbake til de originale bordlampene fra 1927.

Poul Henningsen lagde for første gang lamper i munnblåst farget glass i slutten av 1920-tallet. Da glasset er munnblåst og individuelt fremstillet er hver lampe unik – og en flott kombinasjon av kunst og funksjonalitet.

Glass skjermene lar lyset passere gjennom og retter det i alle retninger. Det bidrar til den samlende belysningen i rommet og den gylne glød minner om lyset i et stearinlys – en stemning PH forsøkte å gjenskape og forsterke.

Selv når bordlampen er av er den skulpturell og utgjør en dynamisk rolle som speiles i overflater. Ideell som stemningsskapende belysning på skrivebordet, i vinduet, ved sengen eller som leselampe.

Design:
Poul Henningsen