Secto - Det finske superbrand

Secto er finsk når det er som best! Secto ble grunnlagt av Tuula Jusélius i 1995, og etter etableringen søkte hun en designer til å bringe hennes visjon om bærekraftige lokalproduserte lamper ut i livet.

Møtet mellom grunnleggeren og den finske designeren Seppo Koho viste seg å være den helt riktige matchen, og det førte til den første kolleksjonen av møbler laget av finsk tre. Kjøperne av møblene etterspurte også noen lamper i samme stil, og dermed gjorde Sectos første lampekolleksjon en realitet.

En vanskelig oppgave

En vanskelig oppgave

Seppo Koho produserte selv en prototype av en pendellampe for å vise at materialet var det helt riktige. Det var i midlertidig en vanskelig utfordring å finne en produsent som kunne produsere så store mengder, men da de fant veien til snekker Heikki Saastamoinen lyktes det å lage en stor produksjon, fortsatt utført for hånd hvor kvaliteten var helt topp!

Men verdenen var ikke helt klart til de finske tre lampene tilbake på 90-tallet, og det var veldig vanskelig for Secto å få forhandlerne til å tro på at lampen kunne selges. Heldigvis var det noen enkelte forhandlere som trodde på lampen, og lampen kom ut i butikkene.

I begynnelsen av 2000-tallet hadde Secto droppet møblene og hadde nå fullt fokus på lamper. Seppe Koho utviklet de berømte lampene Octo, Victo, Puncto, Kontro, Owala, Aspiro, Petite, Varsi og senest den skulpturelle Teelo bordlampen. Denne lille fabrikken i den finske byen Heinola vokste fra noen få til over 20 ansatte i dag, og i dag er fabrikken eid av Secto selv.
Octo 4240

Octo 4240

Den mest solgte lampen er i dag Octo pendelen, som kommer i forskjellige tresorter og farger. Med sitt enkle, men samtidig vanvittig spennende utseende passer den perfekt inn i det moderne hjem og den nordiske stilen.

Pæren er gjemt i toppen av lampen, og derfor er ikke noe lys som blender eller en stygg pære å se på. Det du har i fokus er det vakre håndverket og det flotte lyset.

Godt håndverk varer

Lampene fra Sectro bli i dag kopiert fra alle mulige kanter, men Secto tror på at forbrukeren fint kan se forskjell på masseproduksjon på maskiner og ekte finsk håndlagde lamper!

Secto fortsetter med å selge lamper til hele verden i stor stil, uten å gå på kompromiss med kvalitet eller håndverk!

Finn alle våre vakre lamper fra Secto her.