Shade

Med fokus på funksjonalitet og allsidig belysning, har det danske firmaet Shade skapt en serie belysning som kan tilpasses helt etter egne ønsker og behov. De innovative lampene var tidligere kjent under navnet The Orb, men har skiftet navn til ØS1, som refererer til lampens designer Øivind Slaatto. Hele kolleksjonen deres er en kombinasjon av skandinavisk design og nyeste LED-teknologien. Lampen kommer i mange varianter som er forskjellige kombinasjoner av messing, hvit og svart pulverlakk. En tekstilledning i svart eller hvit fullfører det eksklusive utseendet.  
Viser 2 av 2 produkter
Ved hjelp av Better Light-appen har man full kontroll over hvor sterkt lyset skal være, hvilken retning man ønsker lyset og så kan man velge mellom 16 millioner fargenyanser. Målet er å skape den best mulige belysningen i hverdagen; Lesning, jobb, avslapning, matlaging og kos med venner og familie osv. Selv kaller de det ”Better Light – Better Living”

I Danmark har vi en lang og stolt tradisjon innen design og optimering av belysning i hjemmet. Årsaken ligger muligvis i at vi har færre timer med dagslys i forhold til mange andre land. Kombinert med den nyeste teknologien har Shade omfavnet tradisjonen da de streber etter å skape allsidig og fleksibel belysning.

De jobber etter filosofien om å la seg inspirere av solens naturlige syklus og søker etter det opplagte i stedet for det suspekte. Med en ØS1-pendel, bord-, gulv- og vegglampe har man muligheten til å stille inn lyset slik at den følger solens syklus – start dagen med et mykt lys som sakte øker i styrke, som en soloppgang og omvendt ved solnedgang.

”Det mest intelligente ville være at man står opp og går i seng med solen. Men det kan ikke la seg gjøre i en moderne verden, så derfor har vi laget Shade ØS1 som kan etterligne denne syklusen.” – Designeren, Øivind Slatto.