Verpan - En stor designers beste verk

Verpan er et dansk designfirma, som står for høy kvalitet og annerledes design. Verpan produserer lamper ut fra Verner Pantons design, og mange av de gamle skjønne modellene som Globe, Fun, Wire og Panton.

Verpan samarbeider tett med Verner Pantons enke, Marianne Panton, og alt de setter i produksjon er etter avtale med henne. Produksjonen av lamper startet opp i 2003, og i 2010 begynte Verpan også å produsere møbler tegnet av Verner Panton.

En stor arv å løfte

En stor arv å løfte

Hovedkvarteret og utstillingslokalet ligger i Horsens hvor belysingsfirmaet Frandsen også har sitt eget hjem. Og faktisk er det Frandsen med Benny Frandsen i spissen som eier Verpan. Benny Frandsens sønn Peter, er også i familiefirmaet, da han er direktør for Verpan.

Verner Panton ble født i 1962, og etter endt utdannelse som arkitekt designet han på linje med Arne Jacobsen og Wegner, men i et helt annet idiom. Hvor de andre hadde stor kjærlighet til det naturlige, gikk Vernor Panton en annen vei, og var en av den tidens eneste designer som designet møbler i plast og akryl. Det var full gang i farger og former, og mange av møblene hans har oppnådd kultstatus og produseres fortsatt i dag.
Den fantastiske Globe

Den fantastiske Globe

Den mest solgte Verpan-modellen er den fantastiske Globe lampen, som ble designet i 1969 til en tysk møbelmesse. Det gikk ytterligere 6 år innen den kom i produksjon, og ble deretter raskt en stor suksess. Den enkle, men allikevel veldig avanserte lampen henger i utallige hjem i Danmark og resten av verden.

Finn Globe lampen her!

Verpan fortsetter med full fart

Verpan fortsetter med å sette noen av Verner Pantons skjønne lamper og møbler i produksjon, så vi både nå og i fremtiden kan nyte hans kreative design, som var forut hans tid og fortsatt holder 100% i dag.  

Verner Panton var en produktiv mann helt til han døde i 1998, så mange av hans designs har enda ikke sett dagens lys, men med Verpans hjelp skal de nok komme til å gjøre det.