Globen Lighting

Globen Lighting ble etablert i 1984 av Anders Hall. Fra å være en liten virksomhet er Globen Lighting nå blitt en av industriens største spillere. Globen Lighting lover å fortsette å tenke kreativt og vil i fremtiden bibringe ennå flere spennende belysningsideer, hvor det unike kombineres av design, funksjonalitet og følelser.

Fra Globen Lighting finner du lamper som utfordrer den tradisjonelle lampe, hvor designet er tiltenkt tidens trender. Dette er lampen for deg som gjerne vil skape ditt eget utrykk og som elsker en annerledes og spennende innredning.

Globen Lighting

Globen Lighting er en svensk suksesshistorie innen lysdesign. Virksomheten ble etablert av Anders Hall i 1984. Med stadig nye idéer og fantasirike kolleksjoner, har de holdt det gående i 35 år og ser med glede og forventning fram på de neste 35.
Med datterselskaper i Norge og Danmark og salg på hele det europeiske markedet, er de sultne på mer. Med et nordisk utspring produserer de lamper med internasjonalt snitt.

Transforming Moods

Transforming Moods er valgspråket til Globen Ligting. Med det mener de at lamper og belysning skal være egnet til å vekke de gode følelsene i deg.
Slik en klem, et uventet besøk eller forventninger om en reise gjør deg i godt humør, vil Globen Lighting oppnå noe av det samme med det perfekte lyset. Lys og omgivelser har en stor betydning for våre sinnsstemninger, og det er et uttalt mål for Globen Lighting å fremkalle positive emosjoner med lampene sine.
For takbelysning kan du sjekke ut de tallrike variasjonene som er kreert av Globen Lighting. Det er tydelig at designerne har hatt det godt når de skapte disse. Det kan bare være en enkelt snor som bærer lampen, men for tyngre lamper vil det være mer solide saker som krom. Noen ganger er det et sentrert lys, andre ganger lys som sprer seg rundt i rommet. Vi har også pendel-lamper som minner om mektige lysekroner. Din stue, ditt valg!
Men Globen Lighting designer selvfølgelig for andre vinkler og plasseringer. Vegglamper, bordlamper, taklamper og stålamper fra Globen Lighting venter på dine anvisninger. Fryd deg gjennom vårt brede utvalg av lamper til ethvert sted og for enhver smak.

Hvordan Anders Hall ble lysmester

Det var en ren tilfeldighet som utløste Anders Halls formidable talent for lamper og lys.
Tilbake i 1972 jobbet den unge Anders med utforming av papptallerkener. Men en onkel drev med produksjon av osteklokker. Etter å ha gjort klar en kjempeordre på 5000 osteklokker, viste det seg at kunden ble slått konkurs før han rakk og betale og ordren hadde blitt levert.
Anders ville hjelpe onkelen med å løse problemet med de 5000 osteklokkene han hadde liggende på lager. Han boret et hull på 42 millimeter i toppen, limte fast en skjerm på bunnen og installerte et lysarmatur. Lampen «Stina» hadde blitt født.
Litt senere kompletterte han det med en bordfot laget av to osteklokker som var festet sammen. Det ble bordlampen «Bullen». Den kan fortsatt dukke opp hos antikvitetshandlere eller i retromagasiner.
Historien sier ikke så lite om hvordan en begavet designer jobber. Han ser former og omdanner dem i sitt hode til dekorative og funksjonelle gjenstander. Inspirasjonen kan komme fra hvor, eller hva som helst.

Designlite.no har det beste fra Globen Lighting

Ser du etter lampen som kan gi hjemmet ditt det siste løftet, bør du se gjennom vårt utvalg av Globen Lighting lamper. Såfremt du har ei stue, finnes det også ei lampe fra Globen Lighting som passer til den.
Desiglite.no fører også lampekreasjoner fra andre store merkeleverandører i Skandinavia og verden for øvrig. Les mer om alle designere som finnes på våre lister her.