Louis Poulsen vårnyheter 2019 i messing og sølv

I 2019 er det 125 år siden den betydningsfulle danske designeren, forfatteren og kulturkritikeren Poul Henningsen ble født. En begivenhet som Louis Poulsen feirer med nye utgaver av lampene PH 5 og PH 5 mini. Samtidig lanserer selskapet også glasslamper designet av den danske koryfé med armatur i messing. Denne våren kan du også oppleve Øivind Slaatos moderne fortolkning av en lysekrone i en helt ny og glinsende farge.

Se alle nyhetene fra det toneangivende danske belysningsselskapet her.


Nye PH 5 og PH 5 mini lamper i messing

Nye PH 5 og PH 5 mini lamper i messing


Med Poul Henningsens fødsel i 1894 startet en skjellsettende epoke innenfor dansk design og funksjon. Gjennom hele livet sitt var han opptatt av å iscenesette det elektriske lyset best mulig, og sikre at det hverken blendet eller skapte en unaturlig atmosfære i rommet. Et oppdrag som lykkes ved produseringen av først treskjermssystemet og senere femskjermssystemet som de populære PH 5 og PH5 mini består av.  


Siden den kjente lampen for første gang kom på markedet i 1958 har den vært enorm populær. Populariteten skyldes nettopp femskjermssystemet som sikrer at pendelen ikke blender når den henger ”lavt” over for eksempel et spisebord. Ett formål den i over 60 år har i varetatt til perfeksjon. Ikke bare er PH 5 og den nedskalerte utgaven PH 5 mini kjent for deres uovertrufne lys, men også deres design. Et design som på tross av skiftende innredningstrender og stilarter gjennom de mange tiårene har bevist sin verdi.  


I anledning av 125-årsdagen til Poul Henningsen kommer de to pendlene ut med en skjerm i messing. Et material som akkurat nå er veldig aktuelt i den moderne innredningen, og som sikrer et streif av varme. Den nest øverste skjermen i messing avspeiler elegant omgivelsene sine og fungerer nesten som en skulptur i rommet.

Se de to nye vakre variantene her - PH 5 i messing og PH 5 mini i messing.


PH bordlampe, glasspendel og gulvlampe i messing

PH bordlampe, glasspendel og gulvlampe i messing


Før PH 5 og femskjermssystemet oppfant Poul Henningsen treskjermssystemet. Et system som hadde samme formål – å kontrollere det elektriske lyset. Louis Poulsen produserte de første modellene med denne typen skjermsett og har gjort det helt siden. Skjermene finnes i både metall og glass. Det er glass-serien som belysningsprodusenten nå introduserer i metallisert messing.

Serien består av pendler og bordlamper i forskjellige størrelser, samt en gulvlampe. Glasset er munnblåst hvitt opalglass, mens armaturet er tilgjengelig i messing. Et material som allerede så dagens lys høsten 2018 i forbindelse med en spesialutgave av Poul Henningsens PH-bordlamper i ravfarget glass. Det vakre metallet blir denne våren en fast del av sortimentet, mens glasskjermene forblir klassisk hvite. De ikoniske lampene tegnet av Poul Henningsen får dermed et oppdatert utseende med et av de beste og mest aktuelle materialene.

Serien i messing kan vakkert integreres i det hvite skandinaviske hjemmet med naturlige materialer og lyse fargenyanser. Det glødende og varme metallet gir på vakreste vis innredningen en spesiell stemning og atmosfære.


Vil du oppleve PH-lampenes fantastiske lysegenskaper og refleksjoner? Se opalglasserien i messing her.  

Ny Patera fra Louis Poulsen

Ny Patera fra Louis Poulsen


I 2015 lanserte det tradisjonsrike danske belysningsselskapet sitt bud på den moderne lysekronen. I samarbeid med den talentfulle produktdesigneren Øivind Slaato skapte den en fortolkning av fortidens prismer og detaljering. Resultatet ble betydelig mer minimalistisk med et fokus på funksjon. For belysningsegenskapene er de samme som for de eldre og detaljerte lysekronene, mens designet er moderne og aktuelt i enhver moderne innredning. Pendlenes diamantformede celler sikrer at lyset rettes ut i rommet og skaper en behagelig atmosfære uten skarpe skygger. For den danske produktdesigneren er det sentralt å fokusere på den aktuelle funksjonen, og derfor er Patera i høy grad tegnet med tanke på å utsende et fantastisk lys.


Våren 2019 kommer den poetiske lampen i en sølvfarget variant. En oppdatert utgave av den hvite fargenyansen som pendelen opprinnelig ble lansert i. Den nye og glinsende fargenyansen henvender seg til den mer modige og fargerike innredningen som man oftere ser i dag. Den er moderne og gir ethvert rom en helt spesiell magisk atmosfære.  

Se de tre forskjellige størrelsene og kjøp den riktige her.


Opplev alle nyhetene fra Louis Poulsen allerede nå hvor du kan forhåndsbestille lampene. Levering kan tidligst skje pr. 01-02-2019.