Louis Poulsen - Lys i verdensklasse

Louis Poulsen er den aller største innenfor designerlamper i Danmark, og deres lamper finnes i utallige hjem i Danmark og resten av verden. I 1924 skapte Poul Henningsen sitt landemerke Paris-lampen for Louis Poulsen, og den måten de designer på og former lys, kan spores direkte tilbake til hans syns på mulighetene innenfor design og lys.

Louis Poulsen ble grunnlagt i 1874, og er rotfestet i den skandinaviske designtradisjonen, hvor form følger funksjon. Deres produkters funksjon og design er skreddersydd til å avspeile og understøtte rytmen i det naturlige lys. Hver eneste detalj i designet har et formål. Og hvert eneste design starter og slutter med lys.

Lys i høy kvalitet

Lys i høy kvalitet

Troen på lidenskapelig håndverk er stor, og frembringelsen lys av høy kvalitet, og produkter som ikke kun er en fryd for øyet, men også skaper et vakkert lys er i høysetet.

I nært samarbeid med designere og arkitekter som Poul Henningsen, Arne Jacobsen, Verner Panton, Øivind Slaatto, Alfred Homann, Oki Sato, Louise Campbell og andre talenter har Louis Poulsen etablert seg som en av de viktigste globale leverandørene av arkitektonisk og dekorativ belysning. Produktene deres trosser tradisjonelle produktkategorier, og dekker både det profesjonelle og det private markedet for belysning til innendørs og utendørs bruk.PH 2/1

PH 2/1

En av våre best solgte lamper er PH 2/1, som er medlem av 3-skjermsfamilien, som i dag teller 20 lamper, derav 3 til utendørs bruk.

Poul Henningsen designet 3-skjermssystemet allerede i 1925-1926, hvor PH i samarbeid med Louis Poulsen tegnet de første lampene til utstilling i Paris. Gjennom hele sitt liv søkte PH etter å skape det helt riktige blend frie lys, og rette lyset dit hvor det var bruk for det og skape myke skygger.

PH designet ikke kun en lampe, men et helt system, og det ble igjennom årene produsert omkring tusen forskjellige modeller.
PH5

PH5

En av de andre populære lampene fra Louis Poulsen er PH5. Poul Henningsen var banebrytende innenfor lysdesign og viet mesteparten av livet sitt til å beherske det elektriske lyset.  

Han designet sin verdensberømte PH 5 i 1958 som et svar på de pågående endringene som glødepæren undergikk med hensyn til form og størrelse. Uansett hvordan lampen brukes, og hvilken lyskilde som benyttes, er PH 5 fullstendig blend fri.  

En lampe til enhver smak

Om du liker det enkle, det som er annerledes eller bare en gjennomført flott designlampe, finner du helt sikkert en lampe blant vårt store utvalg av Louis Poulsen, som vi selvfølgelig er godkjente forhandlere av.

Louis Poulsen lamper er lamper for livet - Finn dem her!.