Glemt passordOpprett en ny bruker
Type
Färg

TOM DIXON LAMPER

Det britiske merket Tom Dixon er på tross av sin unge alder verdenskjent for sitt innovative og nytenkende lysdesign. Merket ble etablert i 2002, og har siden da tatt verden med storm. Med hovedsete i Portobello i London er Tom Dixon en gjennomført britisk designer og produsent av belysning og interiør.
Tom Dixon er en av de få selvlærte designerne som har fått en fornem posisjon blant de aller beste. Den autodidakte designeren dominerer bransjen med sin høye standard for design og kvalitet. Dette er mye takket være hans valg av særpregede materialer. En Tom Dixon-lampe er en lampe som fordyper seg i en verden av eksperimenterende geometriske former, figurer og materialer – fra bløte buer og skarpe kanter til speilblanke overflater.

Varenummer: 5055998504349
Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker, men senest 30.09.2018.
Før NOK 2 869,00
NOK 2 439,00
Spar NOK 430,00
Info / Kjøp
Varenummer: 8200900087120
Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker, men senest 30.09.2018.
Før NOK 22 494,00
NOK 19 120,00
Spar NOK 3 374,00
Info / Kjøp

Autodidakt med suksess

Den britiske designeren Tom Dixon er opprinnelig fra Tunis, men flyttet til England som ganske ung sammen med familien sin. Han startet sin kunstneriske karriere som bassgitarist, men ble tvunget til å finne en ny levevei etter at han kom ut for en ulykke. En av veiene inn i designverdenen for Tom Dixon var gjennom utallige timer i verkstedet med en gammel motorsykkel. Det var her han fattet interesse for metaller og lærte seg forskjellige sveisemetoder.

Interessen for metall ble et levebrød etter han fikk jobb og en viktig læretid hos den engelske møbelkjeden Habitat. Her fikk han anledning til å spesialisere seg i metaller. Nettopp denne interessen for metall og dets potensiale er tydelig å se i de arbeidene som er representativt for Tom Dixons designidentitet og image.

Det neste naturlige skrittet i karriereetableringen var å stifte designfirmaet Tom Dixon sammen med David Begg. Siden har makkerne oppnådd stor suksess. Etableringen av merket i 2002 gjorde det mulig for Tom Dixon å realisere sin lidenskap. Å skape innovative design hvor den engelske møbelindustrien gjenoppleves, nyproduseres og fortolkes på nytt. Selv sier grunnleggerne at merket er inspirert av den engelske kulturarven. Tom Dixon har dessuten en æresdoktorgrad fra Birmingham City University, og i 2000 mottok han en OBE pris for sitt bidrag til britisk design. I dag lanserer designmerket to kolleksjoner årlig som selges i mere enn 65 land verden rundt.

Et streif av moderne drama


Tom Dixon er mest kjent for sine lysdesign bestående av originale former og enestående materialer. Det er et merke som har mye å by på i alt fra lysekroner, pendellamper, vegglamper, gulvlamper og bordlamper. Alle er de inspirert av den unike britiske arven med et touch av moderne drama.

En av de mest kjente kolleksjoner fra Tom Dixons lampesortiment er Etch-serien. Etch er inspirert av logikken bak matematikk og geometriske strukturer. Herfra skapes en dramatisk og vakker lampe. De gjentagende mønstrene i messingplatene som danner lampens form, kaster inspirerende skygger ut når den er tent. Den metalliske og polerte looken reflekterer samtidig lyset, som skaper et dramatisk uttrykk i rommet. Etch-kolleksjonen fås i overflater av stål, kobber og sort.

Vurder om ikke stua di ville fått et løft med en Tom Dixon pendel. Du finner også andre spennende designere på designlite.no. Har du sett på Bestlite?

Lamper online  - Kjøp designlamper hos Designlite.no

Hos Designlite setter vi et likhetstegn mellom lamper og livsstil. Vi har mer enn 35 års erfaring med å behandle en lampe som den skal i vår fysiske butikk. Du kan kjøpe din lampe online, der fagutdannet personale står klare med råd om trender og designerlamper, moderne belysning og design. Utover unik rådgivning er vi autoriserete forhandlere av alle lamper vi selger, og har derfor full garanti - din sikkerhet!

Telefontider

Mandag - Fredag: 8:30-16:00

Kundeservice

Hvis du har spørsmål om en ordre eller lampe, kan du kontakte oss på:

kundeservice@designlite.no
+47 21 95 94 05

 
0