Louis Poulsen Taklamper

En pendel monteres via en ledning og eventuell en rosett i taket, mens en taklampe monteres direkte i selve taket. Den plasseres helt tett på taket fordi armaturen – motsatt til pendelen – ikke henger fra en ledning. De er helt ideelle til rom hvor takhøyden ikke tillater den lengre pendelen, og hvor belysningen gjerne kan lyse opp hele rommet. Den er samtidig enorm praktisk i mindre rom hvor plassen er trang og hvor belysningen derfor gjerne kan fylle minimalt. Den mest opplagte grunnen til å velge nettopp denne type lampe er naturligvis designet. Kategorien krever mye av designet fordi de nettopp skal kunne monteres direkte i taket. Det finnes derfor et vell av superflotte lamper til taket i et gjennomtenkt og funksjonelt design.

Louis Poulsen taklamper

Det tradisjonsrike belysningselskapet Louis Poulsen har naturligvis også produsert flere vakre taklamper i samarbeid med anerkjente designere. Selskapets samarbeidspartnere inneholder blant annet Arne Jacobsen og Poul Henningsen. I de senere år har de også laget lamper i fellesskap med nyere og talentfulle designere fra hele verden. Du finner derfor et vell av designerlamper i enhver form og stil.

AJ Eklipta – design taklamper med LED til stue, kjøkken og entre


De meget vakre taklampene ble designet i 1959 av Arne Jacobsen til Rødovre Rådhus. De har siden vært i produksjon hos Louis Poulsen – og det med god grunn. De kan både brukes som tak- og vegglamper, og de gir et fantastisk mykt og behagelig lys. I dag produseres de med LED. Det er en energibesparende form for belysning som samtidig fortsatt sikrer lampen den gode funksjonen. Den finnes til både innen- og utendørsbruk, og er veldig bra på kjøkkenet eller entreen hvor dens minimale fylde ut i rommet også gir plass til andre ting. Uansett for hvor den plasseres bidrar lampen til et klassisk og elegant uttrykk i den moderne innredningen.

Se pendler, gulvlamper og mye mer fra Louis Poulsen her