Glemt passordOpprett en ny bruker

CARAVAGGIO Lamper - CECILIE MANZ

Det hele startet med en pendel. I dag har navnet Caravaggio bredt seg til å også omfatte to bord- og to gulvlamper samt en vegglampe.


I 2005 lanserte Lightyears den første Caravaggio-lampe designet av danske Cecilie Manz. Den var i blanklakkert metall, med et oppheng i krom og hadde en markant rød ledning. Pendelen ble designet ut fra en ambisjon om å sette funksjon først – den skulle gi et godt lys.

Kjøp Caravaggio lamper her


Caravaggio

Det minimalistiske idiomet har - i kombinasjon med den funksjonelle belysningen – sikret pendelen flere designpriser og en status som et moderne designikon. Designets fokus på funksjon har betydd at lyskilden er høyt plassert. Pendelens skjerm skygger dermed for lyset så ingen risikerer å bli blendet. Lyset faller konsentrert ned gjennom skjermen og skaper et fokusert lys. Pendelens øverste del er åpent og her kommer det også lys gjennom.  

Det er derfor ikke tilfeldig at pendelen er døpt Caravaggio. På samme måte som den italienske maleren, mestret lys teknikken clairobscur, gjør pendelen det også. Den italienske barokkmaleren er i sine malerier kjent for sitt skarpe lys som dramatisk oppdeler bildet i lys og mørke. En kontrast som pendelen fra Lightyears også klarte å gjøre tydelig via sitt konsentrerte lys. Caravaggio er lysets mester!

Også designet er kontrastfullt. Lampen er på samme tid feminin og maskulin. Skjermens bløte idiom står i direkte kontrast til det rå kromoppheng. Sammen med det funksjonelle lys forklarer denne kontrasten lampens enorme appell overalt i verden.


Cecilie Manz

Den danske designeren Cecilie Manz er allerede et kjent navn innenfor produktdesign. Etter hun ble ferdigutdannet fra Danmarks designskole i 1997 åpnet hun i 1998 sitt eget studio. Herfra har hun akkurat skapt design til hjemmet for kjente produsenter. For arbeidet sitt Cecilie Manz blant annet vunnet flere designpriser.

I 2005 inngikk hun et samarbeid med Lightyears. En produsent som spesialiserer seg i belysning. På det tidspunktet designet hun den første Caraviggio-pendelen. Lampen ble straks en suksess og har vært det siden. I sitt design av pendelen var Cecilie Manz fokusert på lampen som funksjonell belysning. Det sees i lampens minimalistiske uttrykk der metallskjermen, oppheng og ledning utgjør hele lampen. På bare få år er lampen allerede blitt en moderne ny klassiker.

Lightyears

Siden 2015 har Lightyears vært en del av den danske virksomhet Republic of Fritz Hansen. Fritz Hansen produserer også møbler, og er blant annet kjent for samarbeidet sitt med store danske designere som Arne Jacobsen, Piet Hein og Poul Kjærholm. Lightyears er spesialisert i belysning og har dermed tilført Fritz Hansen enda en produktkategori.

Selv om Fritz Hansen integrerte Lightyears i sin mangeårige produksjon av design- og kvalitetsmøbler, forble Caravaggio fortsatt i produksjonen. Pendelen er nemlig på alle måter en perfekt forlengelse av Fritz Hansens tradisjon for godt håndverk, kvalitet og utsøkt design.


Lamper online  - Kjøp designlamper hos Designlite.no

Hos Designlite setter vi et likhetstegn mellom lamper og livsstil. Vi har mer enn 35 års erfaring med å behandle en lampe som den skal i vår fysiske butikk. Du kan kjøpe din lampe online, der fagutdannet personale står klare med råd om trender og designerlamper, moderne belysning og design. Utover unik rådgivning er vi autoriserete forhandlere av alle lamper vi selger, og har derfor full garanti - din sikkerhet!

Telefontider

Mandag - Fredag: 8:30-16:00

Kundeservice

Hvis du har spørsmål om en ordre eller lampe, kan du kontakte oss på:

kundeservice@designlite.no
+47 21 95 94 05

 
0