Nytt dansk merke i butikken; Askman Design

8. september 2020
Nytt dansk merke i butikken; Askman Design
lamper også en del av sortimentet. Likt som med møblene deres, går ikke noe på kompromiss med kvaliteten – hverken på material og design. Designet bærer preg av geometriske former som passer både til den moderne og den klassiske stilen. På terrassen gir Iconi-lampene et stemningsfullt lys til de sene sommerkveldene, samt et skulpturelt uttrykk i både design og spillet mellom lys og skygge. Monter dem på fasaden for et dekorativt og innbydende lys, eller bruk den innendørs i stuen eller som annerledes belysning på badet.  

Spesielt de to vegglampene Diamond og Zaphir er bemerkelsesverdige hvis du leter etter lamper til veggen. Lampens geometriske former er inspirert av de grønlandske isfjellene og former lyset slik at det minner mest om solens stråler som skinner gjennom. Lyset danner en vifteformet lysrelieffer som endrer seg i intensitet og karakter, og gir en følelse av solens stråler som titter frem mellom skyene.

Iconi lamper hos Askman Design
I 2004 ble det danske merket; Iconi, grunnlagt. De ble senere en del av Askman Design-kolleksjonen, der de funksjonelle og estetiske lampene går hånd i hånd med Askmans DNA. Bak Iconi-lampene står designeren; Finn Kjærulf. Som ung bodde han på Grønland, hvor den ekstreme, storslåtte og dynamiske naturen ble lagret i hans sinn. Den har kontinuerlig vært en inspirasjonskilde for designet hans, der det klare designspråket simulerer det vakre lyset. Naturens lys skaper mange stemninger og følelser – is og solens stråler er elementene som ligger til grunn for både Zaphir-lampen og Diamond-lampen.


Se Iconi-lampene fra Askman design her