En lekker liten djevel – Belids ikoniske Diablo kommer i ny størrelse

2. juni 2021
En lekker liten djevel – Belids ikoniske Diablo kommer i ny størrelse
I hjertet av den nordiske minimalismen ligger idéen om at mindre ofte kan mer. Derfor fremstår den nyeste versjonen av den ikoniske Belid-lampen ”Diablo” med sin slanke 16,5 centimeters midje som en naturlig utvikling av det imponerende originaldesignet. Der den opprinnelige Diablo-pendleen med sin imponerende 50 centimeters diameter erobret rommet og kapret øyet med sin sylspisse stil og sterke farger, lar den nye modellen i stedet sin eleganse og stilmessige selvsikkerhet snakke for seg selv.

Den dynamiske effekten er fortsatt tydelig å se i kontrasten mellom de to motstående buene øverst på lampen. Til gjengjeld er den overordnende estetikken blitt mer klassisk med mykere linjer og en mildere fargepalett. Lampen kommer i tre forskjellige fargekombinasjoner med hver deres grad av kontrast til den ellers hvite overflaten. Den mest klassiske er den kjølige hvite og varmgrå modellen, mens lampen med fargene hvit og messing har en lun og livlig vitalitet boblende under overflaten. Velger man den lille pendelen i hvit og svart/rød, får man den villeste og mest dynamiske av de tre med de sterkeste konnotasjoner til den himmelstormende originalen.  

Den lille pendelen legger, i større grad enn sin stamfar, opp til kombinasjonen av flere pendler på linje over kjøkkenbordet eller i stuen. Derved er det et større potensial til å utnytte den flotte harmonien som kan oppstå i rommet mellom lampene. Til tross av sitt mindre fysiske omfang, utstråler lampen fortsatt personlighet og gir ethvert hjem, både moderne og klassisk, et umiskjennelig preg av nordisk stil, som kun Belid kan.

Se de tre vakre Diablo Ø165-pendlene her