Yuh Gulvlampe Hvit - Louis Poulsen

NOK 6 575,00
NOK 5 260,00
NOK 1 315,00
Varen er på lager
Spesifikasjoner
EAN:
5703411664926
Skjerm:
140x221x222mm
Energiklasse
A+
Material:
Aluminium & Messing
Lyskilde:
140x221x222mm
Farge:
Hvit
Høyde:
1400 mm
Fot:
Ø 200 mm
Ledning:
2500 mm

Yuh Gulvlampe Hvit


Yuh er den fonetiske formen av 'you', bokstavene representerer lyden som man lager med stemmen for å si 'you'. Et av de essensielle egenskapene ved designet er det personlige aspektet. En lampe som er skapt for å lyse opp nettopp rundt deg. Lyset er fleksibelt og tar på lite plass. Lampeskjermen kan rotere, heves og senkes, slik at man kan belyse og skape stemning på ønsket område. En minimal form skapt ut av en sirkel og en strek.
Yuh har et retningsbestemt, nedover rettet og blendefritt lys. Skjermens vinkel kan justeres for optimering av lysdistribusjonen. Den smale åpningen i toppen av skjermen gir en stemningsfull belysning opp av stangen. Lampen tennes, slukkes og dimmes øverst på baksiden. Den innebygde LED-teknologien gir god lyskvalitet og kan dimmes trinnløst fra 100% til 15%. Det er timer-funksjon til automatisk slukking som kan stilles inn til 4 timer eller 8 timer. Det er mulighet for innstilling av bestemt lysnivå når lampen tennes. Vegglampen kan monteres direkte på veggen, da fester er innebygget på baksiden.

GamFratesi ble etablert i 2006 av den danske arkitekten Stine Gam (f. 1975) og den italienske arkitekten Enrico Fratesi (f. 1978). Designduoen møttes mens de begge studerte i Italia i 2004. GamFratesi har studio i København, men reiser ofte til deres base i Pesaro i Italia. GamFratesi får mye av deres kreative drive fra fusjonen mellom tradisjon og fornyelse. De trekker på den klassiske danske designtradisjonen med formen som følger funksjonen og den klassiske italienske, mer intellektuelle og konseptuelle tilgangen til design. I kryssfeltet av deres to kulturer skaper GamFratesi deres design som respektfullt avspeiler tradisjonen, mens det også peker frem mot et nytt uttrykk.

Da gulvlampen er svært fleksibel vil den være perfekt som leselampe ved sofaen eller lenestolen.