Gubi

27. september 2019
Gubi
GUBI lanserer fire spennende nyheter som alle er designperler som er funnet frem fra skattekistene. GUBI er gått på oppdagelse i designer Paavo Tynells spennende lampeunivers. Den finske designeren hadde en forkjærlighet for å arbeide med metall og detaljer som gir et viss snev av luksus.

Kjennetegnet for alle lampene er at de har detaljer med messing, noe som også gjør dem spesielt aktuelle i vår innredning nå.

9602-gulvlampen ble designet av Paavo Tynell i 1935, skjermens form gjorde at lampen fikk kallenavnet ”den kinesiske hatt”.
Les mer om 9602-gulvlampen her

Med inspirasjon fra de vakre muslingskallene oppstod ideen til skjermen på bordlampen 5321. En vakker bordlampe som Tynell designet i 1938.
Se den vakre bordlampen her

Nesten som en skulptur henger 9464-vegglampen på veggen. Blank messing som reflekteres i rommet. Innred med messing og skap en naturlig varme i rommet.
Tynell designet 9464-vegglampen i 1947, se den her: LINK

Fire vakre og klassiske pendler med røtter helt tilbake til 1947. Paavo Tynells 1965 lampe er strømlinjet, og selv om den har mange år på baken er den fortsatt superaktuell.
Se de fire fine fargene her