Nytt merke i butikken – Det danske designmerket Mazo

20. februar 2020
Nytt merke i butikken – Det danske designmerket Mazo
Ta godt imot det nye merket i nettbutikken vår; det danske designmerket Mazo, som ble lansert våren 2019, da deres første lampekolleksjon også ble presentert. Den japansk-inspirerte 16PLUS-serien ble opprinnelig designet i 1979 av den danske/japanske Snorre Læssøe Stephensen. Etter å ha studert japansk brukskunst og japansk keramikktradisjoner over en lang periode i Japan, designet han 16PLUS til en utstilling på Designmuseum Danmark.

Selv om det er mer enn 40 år siden, er lampeskjermen i benporselen fortsatt aktuell i den moderne innredningen. På grunn av materialets styrke kan benporselen lages tynnere enn tradisjonelt porselen. På den måten får lampen et utrolig lett og elegant uttrykk, som samtidig tillater lyset å skinne gjennom det tynne porselenet – og dermed oppnår man den hyggelige belysningen i hjemmet, som det fortsatt er økt oppmerksomhet på i den skandinaviske innredningsstilen.  

Kombinert med eik oppnår lampen et varmt nordisk utseende. Den formstøpte eiken står som en robust kontrast til den ”sarte” porselensskjermen og gir en vakker balanse i det vakre designet.

I tillegg til en vakker lampekolleksjon, har Mazo de eksklusive rettighetene til å produsere møbler designet av Snorre Læssøe Stephensens far; arkitekten Magnus Læssøe Stephensen (1903-1984). Han hadde på samme måte hentet inspirasjon fra en studiereise til Japan, mens mange av designene hans er utført i materialer som passer perfekt inn i den nordiske innredningen.


Se hele den flotte 16PLUS-serien her.