NYHET // Multi-Lite Small fra GUBI

20. februar 2020
NYHET // Multi-Lite Small fra GUBI
Ta godt imot de nyeste medlemmene av den populære Multi-Lite-serien; Multi-Lite Small Pendelen samt Multi-Lite Bordlampen.

Multi-Lite ble første gang tegnet tilbake i 1972 av Louis Weisdorf. Den kjente danske arkitekten og designeren er utdannet på Det Kongelige Kunstakademiet i København, hvoretter han arbeidet med alt fra grafisk, interiør og industrielt design. Hans industrielle arbeid og grafiske sans sees tydelig i hans Multi-Lite fra 1972. Han designet en lampe som ikke bare er ytterst dekorativ, men også inviterer til lek med lyset.  

Det elegante designet spiller maks med sine geometriske former. Som navnet antyder, har lampen flere bruksmuligheter; Ved å rotere de to ytterste skjermene, rundt de to sylindriske innerskjermene, kan man styre lyset i den retningen man ønsker – enten oppover, nedover eller en kombinasjon som gir et spennende asymmetrisk lys.

Ringen i det blanke metallet er en superflott detalj, som rammer inn den dekorative lampeskjermen – kombinert med den svarte ledningen i stoff, er det sofistikerte utrykket og den høye kvaliteten nøye gjennomført.

Den karakteristiske lampen er nå også tilgjengelig som en mindre pendel med en diameter på 25 cm. Perfekt over spise- eller sofabordet, der lyset kan justeres til nedoverrettet praktisk lys, eller et oppoverrettet indirekte lys som skaper en hyggelig atmosfære i hjemmet. Det samme gjelder den nye Multi-Lite Bordlampe, som også skaper et sofistikert og eksklusivt uttrykk når den eksempelvis plasseres på stuens kommode eller på nattbordet. Begge lampene passer lett inn i den moderne skandinaviske innredningen, der enkelt og minimalistisk design fortsatt er in.

Du finner Multi-Lite Small-serien her, hvor du også kan utforske resten av den dekorative Multi-Lite-serien.