PH Septima – en glemt ikon, av Poul Henningsen

1. september 2020
PH Septima – en glemt ikon, av Poul Henningsen
En av Poul Henningsens mest raffinerte lamper er den vakre PH Septima. Den sofistikerte og stilfulle lysekronen er bygget opp av syv skjermer, der hver enkelt skjerm er inndelt i matte og klare felt. Feltene er forskjøvet fra hverandre slik at lyset reflekteres i de matte feltene og slippes ut i rommet via de klare. På samme tid er lampens lyskilde skjult, slik at den ikke blender omgivelsene.

Med en diameter på 50 centimeter får du en iøynefallende lampe som på grunn av materialet fortsatt virker lett og elegant. En utrolig vakker lampe som gir rommet et fantastisk lys, og som samtidig fungerer som et skulpturelt element i hjemmet ditt.

Forløperen til Konglen
Man kan kanskje tro at lampen er forløperen til den ikoniske PH Artichoke – bedre kjent som Konglelampen. Man hadde allerede på 1930-tallet planer om å lage Septima i metall, men det ble kun med tegningen som i første omgang ble lagt i skuffen. Tegningene ble funnet frem igjen da Poul Henningsen skulle tegne lampen til Langelinie Pavillonen i 1958. ’Metal Septima’ ble dermed til en kongle i metall, der man hadde fjernet annethvert felt, slik at lyset reflekteres og sendes ut gjennom åpningen. Man har også lagt til ytterligere 5 skjermer, slik at man hadde 12 skjermer, som man ser på konglen i dag.

PH Septima kan bestilles her og leveres fra 1. oktober.