Bestlite feirer sin 90-årsdag med en Limited Edition-kolleksjon

25. september 2020
Bestlite feirer sin 90-årsdag med en Limited Edition-kolleksjon
I år er det 90 år siden designet så dagens lys for første gang da designeren Robert Dudley i 1930 presenterte BL1 Bordlampen. For å feire lampens 90-årsjubileum, lanserer Gubi både BL1 Bordlampen, BL3 Gulvlampen, samt BL 5 og BL7 vegglampen i en limited edition i en nikkelfinish.  

Det blanke metallet som strålte på 80-tallet er tilbake i innredningen og gir en kul kontrast til det varme messingen, gullet og kobberet som vi har sett de siste sesongene. Ved å kombinere det kalde stålet med lampens myke former, oppnår designet et moderne uttrykk som ikke blir for kaldt. Den populære Bestlite-lampen har et særpreget og minimalistisk design, med en sterk referanse til Bauhaus-stilen.

Den engelske designeren Robert Dudley Best, studerte i sine yngre dager industriell design i Düsseldorf og Paris. Han hadde god kontakt med designpionerer rundt Bauhaus-skolen i Dessau, hvor han hentet inspirasjon til Bestlite-lampen. Det tydelige Bauhaus-designet, med et enkelt og funksjonelt formspråk, har gjort lampen til et designikon, som i dag brukes over hele verden – både privat og offentlig.

Den moderne lampen passer til ethvert hjemmekontor, arbeidsområde, som belysning på nattbordet eller på kommoden i stuen. Bestlite-kolleksjonen er blant Gubis med solgte produkter og med 90 år i bagasjen, har lampen bevist sin verdi som en tidløs klassiker.

Kjøp BL90 Limited Edition-kolleksjonen her fra 3. september - så lenge lageret rekker!