JIM DOME – Kompromissløs minimalisme fra Studio Italia

28. april 2021
JIM DOME – Kompromissløs minimalisme fra Studio Italia
Venetianske Studio Italia bekrefter med deres nye Jim Dome Pendel enda en gang hvorfor «Made in Italy» er noe helt spesielt. Den flotte pendelen snakker til det beste fra begynnelsen av forrige århundre. Inspirert av lyskildene i periodens kunstneriske studierom og de kreative kretsene som utgikk derfra. Selvsikker funksjonalisme, pålitelige materialer og en gjennomført selvsikker stil som ikke trenger å gjøre store armbevegelser for å fange blikket.

Jim Dome Pendel hyller tiden da en lampe først og fremst var et funksjonelt lysobjekt. De enkle linjene drar sterke paralleller til skandinavisk minimalisme, som også har vært kjennetegnet i alle Studio Italia-lampene i mer enn 60 år.  

Det markante designet kommer fra prisvinnende Patrick Norguet, som igjen har vist sin mesterlige beherskelse av både form og materialer. Dette er spesielt tydelig i den transparente kroken som er festet til toppen av den imponerende 50 centimeter brede kuppelen. Kroken kommer i hele tre forskjellige nyanser, som skaper et forskjellig spill med lyset alt etter hvilken lyskilde som brukes. Lampen skinner indirekte opp gjennom kroken, samtidig med at den hvite overflaten på skjermens underside sprer et varmt og behagelig lys under pendelen.

Som med alle Studio Italia-design, er den allsidige og fleksible Jim Dome lett å passe inn i både moderne og klassisk innredede lokaler. Lampen kommer i flere forskjellige nyanser, som kombinert med de forskjellige gjennomsiktige krokene gjør lampen lett å tilpasse forskjellige innredningsstilarter. Lampen henger flott alene, der den med sine nydelige kurver gir lokalet et harmonisk uttrykk. Denne effekten kan styrkes ytterligere ved å henge opp Jim Dome i par, slik at de to halvkulene forsterker hverandres lys. Det kan gi ethvert hjem det avgjørende preg av italiensk stil.


Se Jim Dome i alle de flotte nyansene her