Panthella Bordlampen i ny størrelse og finish

4. januar 2021
Panthella Bordlampen i ny størrelse og finish
I 2021 er det 50 år siden Verner Panton designet den populære Panthella Bordlampe. Det feirer Louis Poulsen med en lansering av den populære lampen i en ny størrelse, samt en ny finish i metallisert messing.

På den tiden ønsket Verner Panton å skape en lampe som kunne fremstå som en skulptur i rommet, samtidig som den fremhevet lampens funksjon. Han klarte å reflektere lyset 360 grader ut i rommet ved å bruke både innsiden av lampeskjermen og lampens fot. Lampen er fortsatt en av hans mest populære lamper, som i likhet med de nye versjonene passer perfekt inn i dagens trender innen interiørdesign.

Panthella 320 Bordlampen

I 1971 ble Panthella-lampen designet med en høyde på 58 cm og en diameter på 40 cm. Høsten 2016 hadde Panthella MINI Bordlampen verdenspremiere, med en høyde på 33,5 cm og en diameter på 25 cm. Med den nye Panthella 320-bordlampen jobber Louis Poulsen hardt på å treffe den perfekte mellomstørrelsen; med en høyde på 43,8 cm og en diameter på 32 cm.

Panthella i messingfinish

Samtidig kommer lampen med en ny messingfinish i metall med speileffekt. Den varme nyansen skaper gjenklang til Verner Pantons fascinasjon med design som gir rommet glede og et spesielt lekent uttrykk. Den metalliske finishen lar Panthella utvide funksjonaliteten ved å skape gylne refleksjoner og dybde, samtidig som lampens karakteristiske organiske form uttrykkes sterkt.

Find de nye Panthella-lampene her.