Silhuet Pendel – en hyllest til Jo Hammerborg

21. september 2020
Silhuet Pendel – en hyllest til Jo Hammerborg
Den vakre Silhuet Pendel er kjennetegnet ved de myke kurvede formene. Den ble designet av Jo Hammerborg i 1977 og er i 2020 blitt relansert av Fritz Hansen. Det skjer som en hyllest til den prisvinnende designeren, i forbindelse med 100-årsjubileet hans. Lampen har derfor Hammerborgs signatur og et spesielt 100 års merke inngravert på innsiden av lampens skjerm.

Det krever absolutt presisjon å designe formen på lampen, som er tegnet for hånd av de beste håndverkerne. Det kan derfor være små forskjeller i overflaten, noe som bare er en del av lampens unike design. Lampen er utført i messing – enten med børstet eller polert finish. Med tiden vil messingen oppnå en helt naturlig patinering og endre karakter. Patineringen av messing er det nye ”svarte” i innredningen, og lampen gir derfor ikke bare et varmt lys, men også en unik og personlig stil i hjemmet.

Jo Hammerborg


Jo Hammerborg var et uttalt idémenneske som gjennom hele sitt liv igangsatte og utviklet ideer som han virkelig brant for. Han vokset opp i utkanten av Randers, der han ble utdannet sølvsmed, studerte på kunstakademiet og jobbet senere som sølvsmed hos Georg Jensen. Han ble ansatt som designsjef hos Fog & Mørup i 1957, der han jobbet frem til 1980.

På privaten var Jo Hammerborg en aktiv og veldig allsidig sportsmann som parallelt med sin karriere bl.a. var en pioner innen fallskjermhopping og flyging. På tragisk vis var det hans stor lidenskap for fallskjermhopping som kostet ham livet da han døde i en ulykke bare 62 år gammel.

Lampen kan kjøpes her i både polert og børstet stål