Den populære Snoopy-bordlampen er tilbake i oransje

14. januar 2021
Den populære Snoopy-bordlampen er tilbake i oransje
Castiglioni-brødrene designet i 1967 den ikoniske Snoopy-bordlampen som en hyllest til den finurlige tegneseriefiguren med samme navn. Lampen gikk inn i historien som en av de mest populære lampene noensinne – og med god grunn. Den sjarmerende lampen kommer nemlig med sin egen personlighet; full av selvtillit og sjarm.

Den karakteristiske glasskjermen minner i sin form om hodet til den troverdige beaglehunden. Likt som hodet til Snoopy, hviler den på en lett underdimensjonert kropp. Bryteren med innebygd berøringsdimmer er plassert der Snoopy har halsbåndet sitt, mens lampens ledning utgjør den logrende halen.

Den buede lampeskjermen møtes med den skråstilte marmorbasen, der de skrå linjene sammen skaper et stilrent utseende. I tillegg til det nedoverrettete lyset har lampen tre hull øverst på skjermen som tillater et diffust lys å trenge ut i rommet. De tre hullene var opprinnelig ment som kjølehull som hjalp de tidligere glødepærene med å kvitte seg med varmen.

Da lampen ble satt i produksjon på slutten av 1960-tallet, kunne man både få Snoopy-lampen med svart, grønn og oransje skjerm. Kort tid etter utgikk den grønne og den oransje lampen, men man har siden 60-tallet kunne kjøpe den svarte versjonen. I 2018 kom den grønne tilbake i sortimentet og med relanseringen av den oransje, kan man i dag få alle de tre originale fargene, hos det italienske merket Flos.

Se de tre Snoopy-bordlampene her