Lampen med jernrammen – Den vakre Cala ruver stolt på nye metallben

16. juni 2021
Lampen med jernrammen – Den vakre Cala ruver stolt på nye metallben
Med sitt nye stativ av metall balanserer Cala selvsikkert mellom form og formål, og får nå et mer moderne funksjonalistisk preg sammenlignet med den gamle eikerammen. Den klassiske sylindriske lampeskjermen er fortsatt den samme. Lyset glir uhindret opp mot taket og nedover mot gulvet, hvorfra det brer en varm og innbydende stemning i rommet. Imidlertid er den lyse skjermen nå en del av en deilig moderne kontrast til det svartlakkerte metallet og gir lampen en slående minimalistisk fremtoning. Basert på visjonen om en enkel og fremfor alt praktisk lampe, gir det nye utseendet Cala et mer sofistikert og harmonisk utseende som nyter lyset uten å hemme det.

Både den originale og den nye modellen kommer fra spanske Joan Gasper. Han begynte sitt samarbeid med Marset allerede tilbake i 1996, og har vunnet flere anerkjennelser for sine vakre og moderne design. Blant annet mottok han både i 2001 og 2005 Delta de Plata-prisen for henholdsvis Atlas-lampeserien og Neón de Luz, som begge er utviklet for Marset. Selv som en moden profesjonell, fyller de første årene av 1980-tallets Barcelona og den dynamiske kreativiteten som vibrerte i og mellom byens mange små studioer mye av Gasper og inspirerer ham i arbeidet hans.

Dermed vil spesielt den ambisiøse moderne innreder være godt tjent med den nye Cala i metall, som snakker sitt eget tydelige språk om stilmessig selvsikkerhet forankret i funksjonell toppkvalitet. De enkle fargene og stramme, stringente linjene gjør lampen ekstremt enkel å finne en plass til mellom stuemøblene, ved skrivebordet eller sengen. Uansett hvor den settes opp, vil den proporsjonale harmonien og det koselige lyset snakke sitt tydelige språk om form og funksjon i perfekt balanse.

Se både den nye og den klassiske tre-versjonen av Cala her