Mazo

Den nordiske stilen med inspirasjon fra japanerne er gjennomgående i både møbel- og lampekolleksjonene fra designmerket Mazo. Du finner 16PLUS-serien deres, med både to typer vegglamper, to forskjellige pendler og en bordlampe her. Den lette og elegante lampeskjermen er utført i benporselen. Materialet har en styrke som gjør det mulig å skape tynnere porselen enn det vi tradisjonelt kjenner. Man får dermed en lampeskjerm som tillater et blidt og behagelig lys å skinne gjennom og gi en stemningsfull belysning i omgivelsene. Flere lamper i serien er kombinert med formstøpt eik, som står i en robust kontrast til det skjøre uttrykket fra skjermen.

Designeren bak 16PLUS; Snorre Læssøe Stephensen

Mazo ble etablert våren 2019 av designparet Louise Buus og Magnus Sangild, samt Magnus Stephensen, som samtidig er sønn av lampens opprinnelige designer; Snorre Læssøe Stephensen. I tillegg til lamper har Mazo de eksklusive rettighetene til å relansere møbler, designet av Magnus’ farfar; arkitekten Magnus Læssøe Stephensen. I samarbeid med dedikerte nye designere skaper de fremtidsrettet design ved å omfavne fortidens opplevelser. De har alle en felles forkjærlighet for den nordiske og japanske estetikken, og en forståelse for balansen mellom funksjon og skjønnhet.

16PLUS ble opprinnelig designet i 1979 av den danske/japanske designeren Snorre Læssøe Stephensen. Den ble designet til en utstilling på Designmuseum Danmark. Snorre fant sin vei inn i leire- og porselensverdenen i et lekfullt samarbeid med faren Magnus Læssøe Stephensen. I en lengre periode var Snorre bosatt i Japan, hvor han studerte japansk porselenstradisjon, samt japansk brukskunst. Deretter designet han selv porselen for den Kongelige Porselensfabrikk, og senere stod han for den daglige ledelsen av den keramiske avdelingen på den Danske Designskolen.

Ambisjonene hans om å bruke porselen på utradisjonelle måter har ført ham til mange forskjellige produkter; heriblant design av klokker og ikke minst lamper! Typisk for designet hans er hans japanske inspirasjon, med et moderne karakteristisk uttrykk som forblir enkelt og delikat – robust design, med skjørt utseende.